Rock Teralfene 2023

Vrijdag 11 augustus 2023

Op vrijdag 11 augustus starten we om 16 uur met een afterwork-party in onze zomerbar.

De stap naar hedendaagse popmuziek is dan snel gezet en dat kan Karmasuits als geen andere. Tessa Cornelis, een van de beste stemmen langs de Dender, laat zich bijstaan door vier muzikanten om jullie in de vooravond al aan het dansen te brengen. Wie er vorig jaar vanaf de eerste band bij was, weet dat wij geen risico nemen en los voor een feest gaan. Daar wil je dus zeker bij zijn!

Boskat neemt daarna over. Ze zijn met twee, maar maken muziek voor vijf. Ze gaan voor luid, alternatief en stevige rock en komen genadeloos de grenzen van uw trommelvliezen verleggen. Het duo van Boskat komt vanuit Antwerpen onze parking kapot spelen en hoopt dat jullie daar bij zijn. Klaar om na (radio) Willy nu ook Teralfene te veroveren: geen uitdaging is hen te groot.

Na The Beatles, Green Day, AC/DC en Metallica krijgt Rock Teralfene komende zomer The Foo Fighters over de vloer. Dat het om een tributeband gaat, is maar een detail dankzij de prĂ©sence van Dave Grohl 2.0.  Best of you, Times like these, Monkey wrench, All my life en Everlong… maak jullie klaar voor anderhalf uur wereldhits met In Your Honor.

Artiest achter de draaitafels, fuifbeest op de dansvloer, organisator van evenementen voor duizenden bezoekers, immer helpende hand… Jellen Aeyels beheerst alle aspecten van een goed feestje. Niemand dus beter geplaatst om onze vrijdag neer te leggen dan DJ Touchez. Ervaring van (Rock) Ternat tot Sziget (Boedapest), dan heb je heel Europa plat gespeeld. Deze Duvel-doet-al woont al enige tijd in Teralfene, wat maakt dat zijn set een onvervalste thuismatch wordt.

Zaterdag 12 augustus 2023

Op zaterdagnamiddag opent onze zomerbar om 14 uur. Op unaniem verzoek komt His Dudeness terug om jullie opnieuw in extase te brengen. Teralfens bloed stroomt door al zijn aderen en plaatjes draaien doet hij met lijf en leden. Zijn muziekcatalogus bestrijkt het volledige muzikale spectrum en zijn naam is even royaal als internationaal.

Wat goed is, komt snel (terug). Jonge bands die resoluut hun eigen weg gaan en complexloos eigen songs op het podium knallen: daar houden wij wel van! En daarom geven we met graagte opnieuw een podium aan de jonge snaken van Jerk Beefy. Dat ze uit eigen streek komen, kruidt het verhaal nog steviger af. Dat ze de rockrally bij onze vrienden van Rock Affligem wonnen, bevestigt nu al dat heel Affligem en omstreken hen in de armen sluit. The ones that keep punkrock alive. Een slagzin die hun verhaal mooi samenvat.

Daarna zendt Seattle zijn zonen uit! Deze rockers verdienden hun strepen al in tal van projecten als Houston’s Problem, IC/TC, Les Poulains Flandriens en The Beefcurtains. Individueel maakten ze ons podium al meermaals onveilig, maar dit keer doen ze dat voor het eerst samen. Sons Of Seattle brengt een stevige ode aan de grunge. Fans van Nirvana, Pearl Jam, Alice In Chains en Soundgarden zullen zeker niet op hun honger blijven zitten. Trek uw flanellen hemd aan en kom lekker headbangen!

Zachtjes aan opbouwen naar een climax? Jullie eerst prikkelen met lokaal talent om iedereen dan in spanning te laten wachten? Mooi niet! Op zaterdag 12 augustus is Paul Michiels headliner op Rock Teralfene! Polle Pap brengt een mix van oud en recent solowerk, grasduint bij zijn muzikale helden en laat de wereldhits van Soulsister op u los. Schrik niet als Forever Young opduikt in de set; ondanks zijn 75e zomer lijkt de leeftijd geen vat op hem te krijgen. Rock Teralfene ligt komende zomer on the way to your heart!

Ain’t no club as glorious as The Glorious Gentlemen’s Club. Een clubje, want ze zijn met vijf. Gentlemen, want ze presenteren zich voor elk optreden strak in het pak. Glorious? Wie er 9 jaar geleden bij was tijdens hun eerste passage op Rock Teralfene heeft een lekkere portie glorie in zijn gezicht gekregen. The Kinks, The Beatles, The Who, CCR en andere Rolling Stones passeren de revue in deze stomende sixties tribute. Rock Teralfene 2023 in schoonheid afsluiten? GGC kan dat!

Affiche Rock Teralfene 2023