Rock Teralfene 2018

Affiche Rock Teralfene 2018

 

Rock Teralfene, de fijnste afsluiter van het festivalseizoen, heeft dit jaar plaats op zaterdag 22 september. En traditiegetrouw serveren we opnieuw heel wat lekkers uit de streek!

Vanaf 15 uur is het eerst aan onze kleine pagadders om zich uit te leven op Rock Teralfene. Net als vorig jaar starten we om 15 uur met een leuk kinderfeest. Er is allerlei animatie voorzien, van springkastelen, kindergrime tot volksspelen voor klein en iets minder klein. Onze engeltjes krijgen dus geen tijd om zich te vervelen, terwijl ouders en grootouders zien dat het goed is.

Van 16 tot 17 uur brengt Frank Van Alfene zijn nieuwe familievoorstelling ‘De klank van opa Frank’ op het grote podium. Een levendig muzikaal programma voor kleine en wat grotere mensjes. Ideaal voor het hele gezin. Frank zelf neemt plaats achter de piano en zingt zijn eigen kinderliedjes. Maar dat doet hij niet alleen: hij brengt ook twee rasmuzikanten mee. Niet toevallig heten ze allebei Joris. De ene speelt op sax, de andere bedwingt de grote contrabas.

Vanaf 18 uur vliegen we erin met lokaal geweld.

Op hun website omschrijven The Dipshits zichzelf als “3 scumbags playing very dirty psychobilly surf and rock-’n’-roll, sent from the depths of hell”. De ‘hellhole’ waar we het hier over hebben, is Denderleeuw, waar deze 3 “mentally disordered jerks” (de citaten zijn te mooi om te laten liggen) in 2013 besloten om een rock-’n-rollband op te richten. Met invloeden die zowel genres als tijdperken overschrijden, brengen deze kerels een heel eigenzinnige mix waarbij scheurende gitaren nooit ver te zoeken zijn. In maart van dit jaar brachten zij een eerste single uit van hun album, genaamd ‘Dead or Alive’!

Sustain is geen onbekende in de regio. De band ontstond in 2014 als een uitloper van de covergroep D-Tune. De groepsleden lieten de covers voor wat ze zijn en focusten zicht op eigen nummers, met heel wat grunge- en punkinvloeden. Sustain stond ondertussen al op menig grote en minder grote podia in de streek, onder meer op Jospop, de Kinky Star en de Charlatan in Gent, bij de skoeten van Ter Alwina… Het was trouwens in een bomvolle Charlatan dat Sustain vorig jaar zijn eerste EP-release hield.

De bandleden komen uit Denderleeuw, Pamel, Liedekerke en Teralfene. Optreden op Rock Teralfene is dan ook een jongensdroom die uitkomt. En wie zijn wij om dat in de weg te staan.

St. Jimmy’s is een fenomenale ‘tribute to Green Day’, de punkrockband met enkele absolute hits in hun repertoire zoals ‘Basket Case’ en ‘American Idiot’. De groep is uitgegroeid tot één van de beste tributebands in Vlaanderen en verovert nu ook Nederland en de rest van Europa. Hun waarheidsgetrouwe zanger geeft je het gevoel een echt Green Day-concert mee te maken! St. Jimmy’s brengt u een mix van zowel oude als nieuwe songs. Van de eerste tot de laatste plaat brengen ze de songs zo geloofwaardig mogelijk.

Houston’s Problem stond in 2014 al op het podium van Rock Teralfene en sindsdien ging het hard voor de band. In 2016 wonnen ze de Minirock Rockrally en nadien eindigden ze op de eerste plaats in de Zennetoer 2016-2017. Vorig jaar sloot heel Vlaanderen beide zangers van de groep in hun armen, toen Dries De Vleminck en Teralfenaar Dieter Guldemont menig harten deed smelten in het tv-programma The Voice van Vlaanderen.

Ondertussen vonden ze ook nog de tijd om een eerste plaat uit te brengen: ‘The Mercury project’. Een EP met zeer toegankelijke alternatieve rocknummers, gekenmerkt door hun sterke samenzang, catchy melodieën en pompende drums. Stonerrock from Lieje en Tralfene.

Afsluiter Checkpoint Charlie zou je een ‘multi-tribute-band’ kunnen noemen van verschillende artiesten. Ze spelen bekende rock- en pop-toppers waarheidsgetrouw en muzikaal op hoog niveau. Checkpoint Charlie zijn ervaren muzikanten in uniform en je krijgt van hen altijd de volle 100% op het podium. Ze willen dat je meezingt, danst, springt, brult en daar doen ze hun uiterste best voor.

Checkpoint Charlie drong door tot in de locatie-finale 2017 van de prestigieuze Benelux band-competitie ‘The Clash of the Coverbands’ en stapelde gedurende de voorbije 2 jaar de geslaagde optredens op, met als hoogtepunten de Gentse Feesten en de Parkconcerten.