Rock Teralfene 2015

Affiche Rock Teralfene 2015

 

Op vrijdag 25 september 2015 viert Rock Teralfene zijn 5de verjaardag. En dus worden alle bezoekers verwend met een ware VIP-behandeling. Helemaal gratis. Te gek!

Welke muzikale smaken krijgen we op deze jubileumeditie voorgeschoteld, horen we je al likkebaardend afvragen…

We beginnen meteen met een bijzonder proevertje. Want als je de huisband bent van de bar die dit jaar nog de eretitel van ‘het beste café van Affligem’ kreeg toegekend, dan hoor je gewoon thuis op het podium van Rock Teralfene. Nu ja, ‘huisband’ is misschien veel gezegd: de jongens van Uzbek Fuse repeteren al jarenlang op de zolder van het Natekens en daar schreven ze ondertussen al enkele pareltjes bij elkaar. Hoog tijd dus om hen naar buiten te halen en een echt podium aan te bieden. Hun originele rocksongs zijn een ware ontdekking en smaken naar meer.

De tweede groep van de avond heeft ook een sterke band met Teralfene. Drummer Jacques ‘James’ Audenaert speelt met Wink Wink een thuismatch. Wink Wink is een echte ambiance-coverband, met vier ervaren muzikanten die hun sporen in de muziekscene al verdiend hebben. Ze serveren een lekker swingend gerecht bestaande uit rock, soul en fun, doorspekt met enkele straffe medleys van meezingers en klassiekers. Njammie.

Het optreden van De Fanfaar is onze ‘plat de résistance’. Voor het grote publiek is De Fanfaar vooral bekend als het bandje achter de kont van Urbanus, waarmee hij een stuk van zijn laatste cd opnam en het land doortrok naar de grote zomerfestivals. Toch bracht de band tijdens de afgelopen 10 jaar zelf al 3 full albums en dubbel zoveel geflipte videoclips uit. Maar vooral bouwde De Fanfaar een ijzersterke live-reputatie op. Op hun nieuwe cd ‘De Raven komen’ (2015) toont De Fanfaar dat ze de truken leerden van grote broers Gorki en De Mens, maar dat ze in hun apenjaren ook dweepten met hun nonkels Urbanus en De Nieuwe Snaar. En daarom klinkt De Fanfaar zoals alleen De Fanfaar kan klinken: een energieke fusion van Nederlandstalige rock, pop, punk en een snuif kleinkunst.

Louie Louie brengt ons het toetje waar iedereen een hele maaltijd naar uitkijkt. Zij zijn de sterke drank in de cocktail, de space in de cake. Louie Louie speelt de gouden klassiekers van de psychedelische popmuziek (The Doors, The Kinks, The Small Faces, The Animals, T-Rex, The Beatles…). Maar verwacht geen coverband met partituren op de pupiters. Louie Louie brengt de nummers zoals ze vroeger live klonken: opwindend, rauw, euforisch, dansbaar, gevaarlijk, en dat met molto overgave, passie en niet te vergeten een vleugje peace & love.