Rock Teralfene 2014

Kwatongen uit het rockmilieu beweren dat Foo Fighters nog snel een concert gepland hebben in London omdat ze zo hopen ook gevraagd te worden voor Rock Teralfene. We moeten hen ontgoochelen: de organisatoren geven niet toe aan de druk en bieden enkel een podium aan veelbelovende lokale groepen die klaar zijn om een groot publiek te veroveren.

Dat is zeker het geval voor openingsact Folie Douce. Eind februari van dit jaar werden ze door Studio Brussel uitgeroepen tot De Nieuwe Lichting 2014 in de gelijknamige talentenwedstrijd en sindsdien gaat het als een sneltrein voor Folie Douce. Dat ze na doortochten in de AB, op MiniRock en Pukkelpop uitkomen op Rock Teralfene, is dus niet meer dan logisch.

Houston’s Problem komt net als Folie Douce uit het buurdorpje Denderleeuw. Zij grossieren evenwel niet in zoetgevoicede stemmen, maar wel in echte ‘stonerrock’. Met covers van Queens of the Stone Age, Them Crooked Vultures, The Black Keys, Jack White… weet je het wel. Laten we eerlijk zijn: mannen met een zwaar probleem dus.

Ook Seventy and Orange pakt het podium in zonder schaamrood op de wangen. Zij beloven ons eigenzinnige covers van alternatieve rockklassiekers. Arctic Monkeys, Pearl Jam, Kings of Leon, Arcade Fire, Foo Fighters… noem maar op. Met enkele stevige pop-, dance- en electronummers zetten ze je ook aan het dansen.

Omdat eigen lof stinkt, bewieroken The Glorious Gentlemen’s Club liever de legendarische rockhelden van weleer. The Kinks, The Who, The Beatles, CCR, The Rolling Stones en andere ongekroonde koningen van de riff. Voor het jonge volkje is elk optreden een spoedcursus springlevende rock ‘n’ roll. Voor het net iets minder jonge volkje is het een teletijdmachine naar hun wonderjaren.

Ook voor en na de optredens schalt er muziek over het kerkplein. Vanuit een vintage Volkswagen T2-busje dan nog. De dj’s van de VW Summertour combineren vlot rock’n’roll, britpop, classics en alternative dance, van Arctic Monkeys tot Chuck Berry, van The Kinks tot Ray Charles. Great!