Rock Teralfene 2013

 

De jonge gasten van D-Tune bijten de spits af om 19 uur. Deze vierkoppige band uit Liedekerke brengt rock in al zijn vormen. Van Alice in Chains tot Lenny Kravitz. Stevig, krachtig, met ballen. Volwassen gebracht, ook al is de gemiddelde leeftijd van de groepsleden slechts 16 jaar.

Radio Belgique brengt hartverwarmende liedjes over liefde en andere zaken van staatsbelang. Muziek met roots, geïnspireerd door de beste songsmids. Hun eerste demo leverde vorig jaar een plaats op in de Dranouterrally. De jury beloonde hen met een plaats op het Dranouter Festival. Groovy! Trouwens, de plaatselijke groupies zijn al op de hoogte: Teralfenaar Niels Van Paemel is ‘back in town’.

Met Hound Dog Jr keren we ver terug in de tijd. Hun succesrecept: Elvis Presley door het kruim van de Belgische pop. Frank Vander Linden (De Mens), Dirk Jans (drummer De Mens), Jan van Eyken (gitarist De Kreuners) en Paul De Weerdt brengen ons een greep uit het repertoire van Elvis Presley. Een uur rock’n’roll van de bovenste plank. Zij komen, kijken en overwinnen. Like a King.

Foolproof. Met zo’n naam moet de groep uit Denderleeuw zich wel thuis voelen op het zotste festival. Nochtans, idioten zijn het allerminst en de vijf groepsleden hebben hun sporen al lang verdiend in verschillende lokale bands. Foolproof speelt rechttoe rechtaan rock-covers: classic rock uit de jaren ’60 en ’70, popclassics met een hoek af uit de eighties en het recentere, stevige werk. You’re a fool if you miss this…