Rock Teralfene 2012

The Subway Papers bijten om 19 uur de spits af. Deze groep, afkomstig uit Liedekerke, brengt potige covers van het niet alledaagse genre. Zo beweren ze toch zelf. Als ze echt de smaak te pakken hebben, wagen ze zich ook wel eens aan hun eigen rocksongs. We zijn benieuwd.

De muziek van Thin Line Men valt niet in een hokje te plaatsen. De sound van de band is vol en energiek. Naar eigen zeggen geven hun zwarte maatpakken hen vleugels en een kompas. Waarmee deze het pad van de Britse rockmuziek bewandelen, van The Rolling Stones tot The Stone Roses.

Daarna is het podium voor The BEEhivEs. Deze Gentse supergroep werd gevormd rond de muzikale veelvraten Mirko Banovic (Arsenal, Arno), Eva Ghysel (Zita Swoon), Sam Ghysel (Arno) en Mademoisellenaomi. The BEEhivEs in 5 woorden: funky, disco, electro, pop, female vocals. Of in 1 woord: wauw!

BlackUp bestaat uit 4 Gentse heren die hun sporen in de muziek verdienden in bands als Fifty Foot Combo, Thee Andrew Surfers, The Feather en The Ewings. In 2009 besloten ze om samen BlackUp op te richten, aangezien hun gezamenlijke interesses verder reiken dan eten, tuinieren en werken. Bij uitbreiding kwam daar ook geoliede punckrock en gestroomlijnde rock’n’roll bij. BlackUp nam inmiddels een handvol nummers op in Kortrijk en liet ze in New York mixen door Jon Spencer zelve, gekend van zijn Blues Explosion. Met deze plaat onder de arm komen de heren ons podium bestormen. Allright!

Not the Beatles. En toch weer wel. De afsluiter van Rock Teralfene is een fabelachtige tribute band van de Fab Four. Met hun authentiek Liverpools accent, hun originele Beatles-kostuums, originele Beatles-instrumenten en wondermooie Lennon en McCartney-stemmen, brengen Not the Beatles u een avondje Beatles. En dat betekent: héél veel hits, een pak humor en een onmiskenbaar sixties-feel, samengebald in een energieke show. Je waant je meteen terug in de glorietijden van de enige echte Beatles.